http://www.zoofirma.ru/
Останні події
5 червня 2016 року, Папа Франциск канонізував нового святого у католицькій церкві. Отець Станіслав від Ісуса і Марії (у миру Ян Папчинські) – це польський священик, засновник Згромадження отців-маріанів. Read more...
   |   
http://www.zoofirma.ru/

Отці Маріяни

demo

Конгрегація Отців Маріян була заснована в Польщі в 1673 році святим отцем Станіславом Папчинським. Отець-засновник визначив Маріянам три головні цілі:

  • Розповсюджувати культ Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії і наслідувати Її чесноти;
  • Молитись за душі в чистилищі, особливо за душі полеглих на війнах та в наслідок стихійних лих;
  • Апостольська діяльність.

Трагічним став для ОтцівМаріян 1864 рік, коли царськавлада Російської імперії заборонила прийом до чернечих орденівнових кандидатів. Таким чином Маріяни опинились під загрозою зникнення.

Та 29 серпня 1909 року на руки останнього Маріянина, що жив у Литві, генерала Конгрегації о. Вікентія Сенковського, склав чернечі обіти професор Петербурзької Академії отець Георгій Матулайтіс (пізніше єпископ Вільнюса). Цей день відкрив нову сторінку в розвитку і діяльності Маріан.

Отці Маріяни сьогодні працюють в Україні, Білорусі, Казахстані, Польщі, Англії, Португалії, Німеччині, Італії, США, Аргентині, Бразилії, Австралії, в країнах Прибалтики та Африки.

Священики та ченці займаються:

  • працею в парафіях;
  • душпастирством родин і молоді;
  • душпастирством залежних від алкоголю та наркотиків;
  • видавничою діяльністю;
  • безхатьками та дітьми вулиці.

Маріяни у Церкві

Згромадження Отців Маріян Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, є в лоні Церкви братерською спільнотою духовних і світських, котрі – з`єднані взаємною любов’ю і апостольською місією – поширюють славу Божу і прагнуть до євангельської досконалості. Собрати, добровільно відповідаючи на поклик Божої любові, приймають обов’язок спільного ;життя і свідчення досконалої любові, аби, віддавшися Христу і чого Церкві міццю нової і особливої консекрації через професію євангельських рад, приносити рясний плід благодаті святого Хрещення.

Місія Згромадження

Особливою місією Згромадження є: з любові до Бога і ближнього, під проводом і опікою Непорочно Зачатої Марії, з Церквою , в Церкві і через Церкву посилено дбати про те, аби всі, хто ще відбуває своє земне паломництво, також як і ті, хто після цього життя пізнає очищення, досягли разом з усіма святими повної зрілості і вічного щастя во Христі.

Головні справи

В здійсненні свого послаництва Згромадження не виключає жодної справи, а через натхнення Святого духа служить людям, що довірені йому во Христі, з усією ревністю і в будь-який спосіб, особливо через:

  • набуття і поширення знання, а також, навчання інших;
  • здійснення святенницьких послуг і допомоги дієцезіальному духовенству;
  • цілковите присвячення.

Відрікшися від усього, наскільки дозволяє людська слабкість, собрати мають так цілковито себе пожертвувати, віддатися і присвятити себе Богу і Його справам, щоб Бог став виключним середовищем життя як для окремих членів, так і для всього Згромадження.

Слідами Христа

До власної євангельської досконалості, а також до освячення інших собрати прямують, мужньо і вірно ступаючи слідами Господа нашого Ісуса Христа, Спасителя світу; пильно і поглиблено розмірковуючи над Його Євангелієм, нехай стараються з кожним днем все краще Христа пізнавати, любити і наслідувати, наповнюватись Христовим духом і ним керуватися, з якнайбільшою ревністю і зусиллями поширювати Христове Царство і всюди вносити Христа. Отож, нехай Христос буде вождем і взірцем для усього Згромадження, так і його окремих членів.

Марійний характер

В слідуванні за Христом дорогу нам вказує і допомагає головна наша Покровителька, Непорочна Діва Марія. Містерія Її Непорочного Зачаття - від самого початку Згромадження є особливим знаком, міццю і радістю маріанського покликання; через цю містерію Марія спонукає собратів до віри в нескінченну плідність справи відкуплення, до уникнення будь-якого навіть найменшого гріха, до гарячої любові, чистоти серця, до наповнення всього життя Божою благодаттю і любов`ю до будування Церкви в єдності так, "щоб була свята й непорочна" Еф. 5,27.

В службі Церкві

 Відносно Церкви, котра є Царством Божим на землі і Нареченою Христа, нехай живляться найвищою честю , любов’ю і присвяченням; її правилами і духом нехай керуються, при її Ієрархії вірно стоять, з її намірами і прагненнями узгоджуються, а також , в міру сил, з усім запалом і у будь-який спосіб нехай їй служать, мужньо долаючи .будь-які перешкоди і небезпеки, не вагаючись, якщо цього будуть вимагати потреби і благо Церкви, готові братися за труд, навіть віддати самих себе і присвятити.

До усіх народів

Згромадження, оскільки з материнською любов`ю приймає в загін своїх членів людей будь-якої національності, покликаних Богом, також ставить своїм завданням і прагне за Божою допомогою обняти ревним а постольством усі народи.

В праці над спасінням ближніх собрати будуть взагалі призначатись для тих національностей, до котрих самі належать; однак; якщо благо Церкви або Згромадження нього потребуватиме, нехай будуть готові з допомогою Божої благодаті, за наказом настоятелів, заради Бога і спасіння душ, податися також , в інші місця і перебувати в будь-якій країні світу.

Головна Покровителька

Визнаною Покровителькою 3 громадження е Непорочно Зачата Пресвята Діва Марія, Матір Божа і Матір Церкви; Їй як своїй Цариці і Володарці, всесильній Споможительці і найулюбленішій Матері, повинні виявляти особливу честь, синівську любов і присвячення; через Неї нехай прямують до Ісуса: нехай до Неї часто волають з посиленими проханнями; до Неї в усіляких своїх потребах з великою довірою звертаються; ЇЇ чесноти нехай з усіх сил наслідують. Встановленим святом Згромадження є урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Інші Покровителі

Особливим чином нехай шанують, вдаються і наслідують: св. Михайла Архангела, св. Иосифа Нареченого Пресвятої Діви Марії, Годувальника Іуса Христа і Опікуна Церкви, святих Апостолів Петра і Павла, вселенського Доктора св.Тому з Аквіну, св. Ігнатія Лойолу, св. Франциска з Ассижу і св. інцента а Пауло. Передусім, однак, мають перед очима незліченні і величезні, понесені заради Христа і спасіння душ, труди і страждання св. Павла Апостола, його безперестанну турботу, чування, молитви, подорожі, небезпеки, зусилля, святі бої і вчинки, запалюючись ними задля діяння і страждання в ім’я Христа.

Допомога померлим і помираючим

Зв’язок вірних, котрі живуть на землі, з браттями, що спочили в мирі Христа, не припиняється; напроти, згідно з переконаннями первісної Церкви, ще більш зміцнюється завдяки взаємному духовному збагаченню . Отже, наше Згромадження, йдучи за неустанної вірою Церкви в спілкування святих в Містичному Тілі Христа, вже від своєї колиски з великим благочестям шанує пам`ять померлих і несе їм допомогу. Тому собрати молитвами і заступництвом стараються нести допомогу душам, що страждають в чистилищі, особливо через офіру святої Меси, відпусти і умертвління, а також жертвуючи за них діла своєї ревності та інші добрі вчинки, бо «свята і благочестива думка моляться за померлих, щоб вони звільнилися від гріха».2Мак 12,46. Нехай також: не занедбують підтримку тих, хто знаходиться перед лицем смерті.

Нові статті

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/